11.2.13

Bizim Dukan 'dan bildiriyorum



Bugün karı- koca resmi anlamda başladık Dukan'a.
 
Zaman içinde bizi neler terk edecek göreceğiz. 
 
Sık sık blogları takip ediyorum. Her 3 blogtan 2'sinde Dukandan bahsediliyor.Milet patır patır fazlalıklarını bırakıyor.
Aslında kitabı ilk edinenlerdenim ama uygulamaya bir türlü cesaret edemedim.Şimdi ise önce ve sonra fotoğraflarını gördükçe ' yuh diyerek ' bende kendimi gaza getirdim. Tabi önce çok çok iyi araştırarak. Et, tavuk, balık olunca...
Bunlarıda zevkle gece gündüz tüketme isteği olunca pek zor gelmedi.
 
Üstelik açlık ve halsizlik hissetmiyorum. Daha da önemlisi gözüm doygun.
 
 


4 DEDİLER Kİ .... =):

Atolyekedi dedi ki...

Kolay gelsin öncelikle ama iyice araştırdın mı? yazını okumama rağmen bu soruyu soruyorum. bende yaptım bu diyeti çok güzel kilo verdim ilk başta ama sonra jet hızıyla 1 günde geri aldım. Ve ben yaparken araştırma yaptım ne yazık ki, çok zararları olduğunu okudum ve bıraktım. Bu zararlarından 1 tanesini çok net gördüm işallah başka zararını görmem. Tavuk, balık, et deyip sağlıklı olduğunu düşünmemek lazım protein yüklenmesinin zararını gördüm ben işallah o kadarla atlatırım hala korkuyorum çünkü kalıcı zararlar veriyormuş. Ama dediğin gibi çok güzel kilo verenler de var tabii, bu diyetle kesinlikle kilo verileceğine inanıyorum ama işte aması var. Ben sadece deneyimimi paylaşmak istedim. Belkide benim yapıma uymadı bu diyet, tabii ki herkes de aynı etkiyi gösterecek diye bir şey yok. Ben yinede hiç kimsenin benim yaşadığımı yaşamasını istemem.

lately dedi ki...

Yorumun için çok teşekkür ederim. Elbette tavuk ve balık yiyerek sağlıklı olunmaz. Fakat ben bunlarla ve marketten aldığım abur uburla besleniyorum günlük yaşamımda. Çocuk gibi her çıkan çikolata ve cipsi deniyorum markete uğradımda. Daha önce bir diyetisyen deneyimimde olmuştu. Çokta güzel sonuç almıştım. Fakat yıllarca sebze ön planda değildi ki benim için, bu nedenle sebze yemeğinin olduğu öğün zorla tüketiyordum ve bir süre sonra tekrar artık kendime özgü beslenmeme geri dönüyordum. Ayrıca bir ömür boyu sadece proteinle beslenme gerektirmiyor. Birkaç gün sonra yanına sebzede eşlik ediyor. Ve beni bunaltacak kadar değil. Aslında şuanda sadece abur cubur yemiyorum. Diğer günlerlerde dışarıya çıktığımda mönümde ızgara tavuk olurda. Yeşilliğine hiç dokunmazdım.yine aynı. Sabahları kahvaltıda domates ve salatalığa çatal sürmeden kaldırılırdı. Bir eksikliği yok şimdide. Elbette de hiç yemiyordum demicem ama yemem gerekenide tüketmiyorum. Aslında sadece abur cuburu kesmiş oldum resmi anlamda. Koca bir yaşa pastaya karşı koyamayanlardanım ben gece kalkıp ya kendim yaparım yada dışardan buldururum. Şimdi belki böylece karşı koyabiliyorum. Tekrar teşekkür ederim yorumun için birinin seni düşünmesi çok güzel bir duygu.

Atolyekedi dedi ki...

Benimde başıma ne geldiyse atak evresinde geldi yani sadece et türevi tükettiğim zamanda. Doktor proteinin vücuda fazla geldiğini söyledi, aslında diyete yeni başlamıştım. Neyse özetle dediğim gibi çokgüzel kilo verdim ve verileceğine inanıyorum ama bana yaramadı, bünyeme uymadı herhalde...Çok güzel kilo veren tanıdıklarımda var umarım sen onlardan olursun. Diyete başlamak, karar vermek zordur bu zor dönemde bende yorumu yazdıktan sonra limon mu oldum acaba diye düşünmüştüm ama yaşadığım rahatsızlandıktan sonraki bunalımlı psikolojik durumum 6ay sürdü ve çok kötüydüm bu yüzden yazma gereği hisstmiştim kimse benim gibi olamasın diye... benim bu limonluğuma anlayış gösterdiğin için çok teşekkür ederim.

lately dedi ki...

Lütfen kendini kötü hissetme. Başına gelen olumsuzluğun bir başkası tarafından da yaşanmamasını istememen çok normal. :D

Yorum Gönder