23.3.13

Bir garip Banyo Hikayesi 1


Tadilat maceramızı tek bir yazıya sığdaramıca mı biliyorum. Çok Çok uzun her hafta 1 aydan farksızdı bizim için. Bu denle haftalara bölmek daha iyi olacak.



VE BAŞLARSAK

Şu ana kadar vardığım tek sonuç ustadan yana şansımız yok.  Elbette kişiliklerine birşey söyleyemeyeceğim, konuşan hoş sohbet insanlar ama; işte o ama varya 18 Şubat başlanan maceranın 21 Mart'ta tamamlanmasına neden oldu.

Evde tadilat işine girecekseniz öncelikle eve taşınmadan bunu bitirmiş olun.  Aynı zamanda yaşarken çok zor oluyor . Eve girmeden ekonomik anlamda biraz zor dediğiniz duyar gibiyim; işte buda bir diğer gerçek.

Kışın ortasında olması çatıdıydı, banyoydu artı strese yol açtı bizde. Hava durumu an be an takibimizdeydi. Ama süprizlerde olmadı değil. 

İlk baştan başlamak gerekirse: usta girmişken hem çatıyı hemde banyoyu bitirelim gitsin dedik. Seramiksandan seramik modellerini seçtik. Buda başlı başına ayrı bir süreçti ki inşaat kadar yorucu değildi. 

Ustalar ilk hafta (diyorum ki bir çok hafta sürdü) tamamen kırma işlerini halledeceklerdi. Terası kırmak 3 günlerini aldı sadece. Kır, çuvalla derken adamların canı çıktı zaten. Yanılmıyorsam 160 çuval gibi moloz çıktı.  Bunları indirmek başlı başına bir atraksiyon zaten bu nedenle bir asansör kiralandı yukarı çıkacak seramikler, kum, yapıştırıcı vs. çıktı, molozlar indi. Fakat banyonun kırılacak duvarı kaldı. Çünkü bir planlama hatası vardı.
- Eee bunlar ne olacak dersin, bizim ustalar hallederiz Kadir edasıyla yapacaklarını söyler.
Bunun üzerine birde kırılmış terasın üzerine hava bozup yağmur yağmaz mı!

-Ne olacak şimdi!

- Onun tekniği var.

- Teknik ne.

- Yaaa yapıcaz siz merak etmeyin.   Usta da böyle deyince bizde diyoruz yaa ustadır bilir. Aman sen tekniğe bak

- Abi sera naylonu alalım örtelim. Biz karı koca şok yaa tekniğe bak yoldan geçene sorsan söyler.

Aynı zamanda ben okula gider gelirim yeni dönem demek, çok sık toplandı demek, veliler ders saati içnde konan toplantılardan şikayet eder. Eşim deseniz yeni bir iş koluna başladı. İşin başında olması gerekiyor. Ustaların başında annem kadıncağız yemekti , çaydı tükenmiştir.

Yağmur sonrası bir an önce terasın bitirme kararı aldık.  Terasın bitirilmesi çok uzadı. Gerekli eğimlerin verilmesi. Sucunu gelip muslukların değiştirilmesi. 3 günlük iş oldu mu 1 hafta.  İlk hafta biz çok gergin olmadan laylaylom tamalanladık.

Evin üst kısmındaki esyaları tamamen sardık sarmaladık. Kıftelerin bir kısmını yanımız aldık ama hiç ummadığın bir şey gerekiyor. Pisliğin içinde git ara bul giy. Puffffffff

Eve gelince kalabalık ve dağınık, zaman içindeki toz katlanır hale gelmez oldu.  bitirdik haftayı böyle.

Öyleki ilk çektiğim fotoları bile bulamıyorum şu anda. Molozlu halleri Yukarıdaki dağınıklık biraz ipucu veriyor olsa gerek.




0 DEDİLER Kİ .... =):

Yorum Gönder