25.3.13

Bir garip Banyo hikayesi 2

Evin içine yani banyo ile uğraşmaya 2. hafta başlayabildik. Fayans ustası terası döşerken bir diğeride banyonun büyüyebilmesi için duvarı kırmaya başladı. Tak tak, güm güm sesleri ile tüm gün banyo duvaları kırıldı. Burdan bir çok moloz çuvalı çıktı.  Elbette çıkması normal ama eşya taşımak için taşınan asansörü kaçırdıkları için eşim bunları 5. kattan indirmelerini çünkü kendilerinin plansız davrandığını söyledi. Yaparız hemen yaparız dedikten sonra, arka terasa çuvalları yığdılar.

Tabi bu arada da yeni sorunlar doğdu.  Laminantın hepsinin kalkmasına gerek yok dediler.Ustalar bir kısmını kendisi kaldırdı.  Balyoz darbeleriyle heryere molozların yayılmasından dolayı laminantın üzerinede küçük yada büyük tuğla parçaları geldi. Eğer bunu akıl edip süpürüp bir köşeye toplasalardı. Ayaklarıyla hem heryere yayılmazdı hemde basıldığı zaman üzerine laminantlar çizilmezdi. Ki bu sorun başka bir kol zaten.  Duvarların kırılmasıyla elektrik ve su ile ilgili yapılacak işler için çok değerli ustalarımız teşrif etti.

Bunalrın ağızlarında da sigara üst tarafta öylece gezerler. Üstelik şu şurda olsun bu burda dediğin zaman o öyle olmaz. Sanki Dünyada hayatta yapılmayacak şeyler söylüyoruz. İddalaşıp duruyorlar. Bu nedenle sucuyu dövmemek içten bile değil. HAyır zaten anlamadığım. Banyonun bir diğeri yapılırken bile bizim evde hali hazırda kullanıma hazır 2 banyo birde tuvalet vardı. Banolardan birisini kitledik ki kirlenmesin ayrıca gönül rahatlığıyla kullanılalım diye. Akıllıya bak sen kapıya başka bir kapıdan kilit uydurmuş banyoya girmiş. Ve içi müsait mi değil mi diye sormadan. Bir çıktım yukarı terbiyesiz anlamsız bir sırıtma var suratında...

- ' Orası kilitliydi nereden buldunuz anahtarı' deyince burardan uydurdum diyo pişkin.
Müsaitmi değil mi ben bi bakayım deyince çıktı . Hayır sorsana bi sen evin soğuk suyunu nereden kesicem diye. Aptal neden kafana göre iş tutuyosun. Ki orada değil zaten diğer banyoda bataryalar.

İşte bende ki kopuşarın, sinir krizi başlangıçlarının noktasıdır. Eşim zaten gerildi , öğrenince bi ara herkesi kovmayı bile düşündük yani.
Elektrikçi desen merdivenin başında şalteri değiştirir. Ağzındaki sigaranı külü bir alt kata düşer.

Yani tekrar hatırlayınca sinirlerim hala geriliyo. Bir başka usta evin içindeki halıların toplanmasından dolayı ayakkabıyla gezmeye niyetlenir. Bir diğeri normal tuvalete girip çıktıktan sonra tuvalet terliği ile salonun ortasına kadar gelir. 

Şimdi düşünüyorumda evde tadilatın olması değil insanları bu hareketleriydi bizi yoran. Kendi başlarına iş yapmaları ev sahibinin ne istediği sormak değil kendisinin yapabildiğini yapıp geçmek.

Sucu olan usta hadi girdin banyoya ya sonra yaptığın sorumsuzluk ,alt komşunun banyosundan bizim borulara ulaşmak gerekiyor. Eee sonuçda oda çalışıyor.  Annesini koyup tüm güm evde bekletmiş. Bekleriz sucu yok, telefon açınca öğrendik ki başka bir yere gitmiş. Oraya söz vermiş. Bir kiriz daha geçirmemize neden oldu. 2 gün sonra geliyim diyo yaa Allah aşkına nasıl bir çalışma prensibidir. O gelip yapmayınca iş ilerlemiyor. Sonra minnet rica getirdik. Ertesi gün tabi ki alt komşu işte yukarıdan deldiler herşeyi kocaman bir boru koydu saçma sapan yere o da ilerleyen günlerde başka bir işin aksamasına neden oldu zaten.

2. hafta kızgınlıkla geçti bizim...  Ahhh bu ustalar ahhh iş bulaıyorlarsa boşuna değil....

0 DEDİLER Kİ .... =):

Yorum Gönder