3.7.10

KPSS


Haftaya bugün, bu saatlerde KPSS'nin ilk oturumunu tamamlamış olacağım.Bir yıldır stresle beklenen sınav sonunda gelecekle ilgili nasıl bir yol çizeceğime yön verecek..

Heyecanlıyım, korkuyorum, zaman zaman agresifleşiyorum ama tabiki bu sınav herşeyin bir sonu değil, bununda farkındayım. En azından diğer öğretmenliklere göre özel sektörde iş bulma olanağım daha fazla ve kapıda bir kaç iş teklifim var. Ama ben bir 657'ye tabi bir devlet memuru olmak istiyorum.Nedeni ise daha önceki yazlarda edindiğim özel sektör tecrübelerim...

Belki çok daha iyi paralar kazanabilirim özelde, devlette kazanacağımı daha kısa zamanda toplarım ama inan bir sonu yok bunun....

1.Tatiliniz yok.( Eğer kendinizi tam olarak dinlendiremiyorsanız karşıdaki öğrenciye olan verimliliğiniz düşüyor. Burda da öğrenciye yazık bence)
2.Çalışma saatleri daha uzun (Yazları bazen 10 saat üst üste derse girdiğiği mi bilirim ki buda insanı tüketiyor.)
3.Cumartesi günleri her an çağırabilirler.( Yoğun bir haftadan çıkıp hala birşeylerin olduğunu görmek insanı işinden soğuturç)
4.İş ortamı.( İş ortamın da varsa konuşmamazlık ve gruplaşma ve sizden bir tarafta ol bakışları atıyorlarsa zorlada tercih yapma durumunda bırakılmak)
5.O kadar para almanıza rağman sigortanızın asgeri ücretten yatması ( İlerde şayet yaşarda emekli olursanız buda emekli maaşınızın az olacağı demek)

VEEE daha neler neler var......... Bir yere yerleşemezsem mecbur olarak bunlarla yüzleşip bir yerde başlamam gerekecek... Offfffffffffff,Pöffffffffffffffffffffff :(

0 DEDİLER Kİ .... =):

Yorum Gönder